Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Autoři - Theriel Valerie

Jméno:Theriel Valerie
Rok narození:1971
E-mail:Valerie.Theriel@gmail.com


Autor o sobě:
Autorka, píšící a vydávající knihy pod pseudonymem Valerie Theriel se narodila v Ostravě v roce 1971. Psaní se věnovala již od dětství, kdy tvořila nejprve krátké povídky, později i rozsáhlejší díla, básně a písňové texty i s doprovodnou hudbou. S ohledem na věk i tehdejší dobu končila všechna její díla samozřejmě nejprve v šuplíku, případně byla prezentována pouze blízkému okolí.

Až v roce 2010 autorka začala svá díla vkládat na literární servery, kde měla i přes nepříliš optimistický podtext a poměrně složitý způsob zpracování převážně pozitivní ohlasy. V této činnosti aktivně pokračovala až do roku 2016, aby ji posléze ukončila tím, že toto dílo zkompletovala do podoby čtyř sbírek básní a povídek, které vyšly v roce 2017 v elektronické podobě u nakladatelství E-knihy jedou.

Již v roce 2011 ovšem spatřila světlo světa tištěná podoba prvního dílu románové tetralogie Krev predátorů, v níž se prolíná žánr fantasy se sci-fi a hororem, avšak svou hlavní myšlenkou se dotýká i oboru psychologie. Kniha byla rozdělena na dvě samostatné části, z nichž každá obsahuje polovinu prvního dílu tetralogie.

Román Krev predátorů posléze vyšel úplně celý, a to v elektronické podobě, v letech 2016 až 2018, přičemž mezi vydáním třetího a čtvrtého dílu vyšly také již zmíněné čtyři sbírky básní a povídek, publikovaných původně na literárních serverech. Sbírky mají názvy Sny mrtvé duše, Zpovědi noční můry, Stíny dračí mysli a Ruiny ubité lásky. I román Krev predátorů byl publikován u nakladatelství E-knihy jedou.

Odkazy na webové stránky autorky:

https://knihyvalerietheriel.wordpress.com

https://krevpredatorufansite.wordpress.com

https://sbirkyvalerietheriel.wordpress.com

Zpět na seznam autorů

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55846)
Poezie (57691)
Fotografie (55882)
Přírodní medicína (54965)
Komiksy (55832)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513630