Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Autoři - Vojtíšek Honza

Jméno:Vojtíšek Honza
Rok narození:1978
E-mail:teresabanks@seznam.cz


Autor o sobě:
Narodil se v roce 1978 na severní Moravě, roce 1997 se přestěhoval do jižních Čech, kde žije dosud. Po několika dělnických profesích zakotvil u železnice. Řadu let zpíval, hrál na basovou kytaru a bicí v několika undergroundových hard core punkových kapelách (např. Hibakusha, Poslední přání mrtvého humanisty, Grex, Fire Walk With Me). Spoluzakládal, sám vydával a přispíval do různých hudebních a kulturně-sociálních fanzinů a časopisů. Ženatý, vegetarián, knihomol, hudbofil, otec čtyřletého syna.
Horrorové povídky začal psát v roce 1997. Kromě povídek píše příležitostně poezii, napsal tři komiksové scénáře realizované por časopis Howard: "Zombie" (2012), "Fulciho dech" (2012) a adaptace vlastní povídky Zlo je věčné nazvaná "Nic lidského jim není cizí" (2013) a spolupodílel se na filmovém scénáři vycházejícím z jeho povídky Šestatřicáté narozeniny, podle něhož byl natočen amatérský krátkometrážní snímek "Poslední narozeniny" (2013). V roce 2012 stál u zrodu elektronického horrorového čtvrtletníku Howard, jemuž se plně věnuje dodnes. Pro horrorovou televizní stanici Horor Film vyhledává a překládá nezávislé polské horrorové filmy. Pro časopis Howard překládá polské povídky. V současnosti edituje a jako samostatnou přílohu osmého čísla Howarda (září 2013) připravuje k vydání elektronickou antologii českých a polských horrorových povídek "Třináctá hodina".
Cítí se dobře v oblasti nadpřirozeného horroru. Ve svých povídkách upouští svým misantropickým náladám a přesvědčení o nesmyslnosti, zbytečnosti a ne až takové dobrotě lidské existence, proto jeho příběhy končí šťastným koncem jen zřídka. Jeho doménou nejsou krátké, výstižné, úderné a trefné povídky, rád se, často ke škodě věci, rozepisuje. Pravidelně publikuje povídku v prosincovém čísle časopisu Howard. V srpnu 2013 knižně debutuje povídkovou sbírkou "Z druhé strany". Jeho povídka se objeví ve "4. antologii českého horroru" a antologii "Třináctá hodina".

Zpět na seznam autorů

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55846)
Poezie (57690)
Fotografie (55882)
Přírodní medicína (54964)
Komiksy (55830)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513538