Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Autoři - Steiger Roman

Jméno:Steiger Roman
Rok narození:1977
E-mail:r.steiger@email.cz


Autor o sobě:
Roman Steiger se narodil v roce 1977 v České republice. Již od dětství se zajímal o různá umění rozvoje osobnosti. Měl také postupně možnost setkat se s velkými učiteli meditace, jako jsou Daniel Lazenec, Dave King, Jose Silva, Sri Chinmoy, Svami Maheshvarananda, Jayapatak Svami atd. a díky nim poznat tradiční i moderní školy.

Prakticky od roku 1987 se věnuje studiu bojových umění a dostává se mu té cti setkat se s řadou vynikajících instruktorů, jakými jsou např. Jiří Kovařík, Pavel Kasl, Alois Konečný, Peter Pavlik, Vladimír Hotovec, Jan Gyuris a dále mistři jako Son Song gun, Ogawa Takeji, Yamaue J. Keido, Zhu Xiu cheng, Zhai Jun a další.

V mládí soutěžil v džudo, taekwondo a karatedo, kde získal několik ocenění za vítězství ve formách i ve sparingu. Sportovní kariéru však brzy opustil. Později se začal věnovat nesoutěžním stylům, zaměřil se na umění rozvíjející sebeobranu a zdraví. Instruktorskou zkoušku složil v roce 1997. V průběhu let tréninku získal mnoho zkušeností. Největší zalíbení našel v tzv. vnitřních stylech, především v umění tchaj-ťi čchüan, kterému se věnuje dodnes.

Od roku 2007 navštěvuje Roman Steiger pravidelně Čínskou lidovou republiku, aby tak ještě lépe porozuměl podstatě tohoto umění. Zde se stal čestným členem významné wutangské školy Dračí brány Čchüan-čen Lung-men pchaj. Jako prezident České asociace taijiquan vede v současnosti přednášky, ukázky a veřejné kurzy tchaj-ťi čchüan a čchi-kung ve státních i soukromých školách, kulturních a zdravotnických zařízeních.

Informace stažené ze stránky: www.yang-sheng.eu

Zpět na seznam autorů

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55837)
Poezie (57685)
Fotografie (55874)
Přírodní medicína (54958)
Komiksy (55825)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513196