Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Autoři - Hait Petr

Jméno:Hait Petr
Rok narození:1976
E-mail:petr.hait@email.cz


Autor o sobě:
Petr Hait

Narozen 14. 09. 1976 ve Znojmě. Se svými dvěma staršími bratry vyrůstá v nedaleké příhraniční vesničce Šatov, kde navštěvuje i 8miletou základní školu. Pak odchází na odborné učiliště do Brna, kde studuje obor zedník. Po skončení školy se své profesi však nevěnuje a plní si svůj klukovský sen, kterým je řízení velkého auta. Jeho profesní dráha začíná s malými vozy a po získání praxe usedá za volant svého prvního kamionu, se kterým protíná evropské státy, od Anglie po Balkán. Jeho klukovský sen se stal jeho denní realitou a právě na jeho cestách píše své básně. Jeho první psaná díla vznikají s příchodem prvních mobilních telefonů. Píše je formou SMS a posílá svým přátelům. Postupem času se možnosti v mobilu zvětšují a tím jsou jeho díla delší a propracovanější. Nikdy nebere do ruky tužku a papír, ale píše je vždy v elektronické podobě. Zhruba po 15 ti letech své soukromé tvorby se nechává přesvědčit svými přáteli k tomu, ať svá další díla už nemaže a píše je na papír. Aby je zveřejnil a nezůstala v zapomnění, nebo jen v mobilech druhých. Po dlouhém váhání dostává odvahu a básně z posledních dvou let dává dohromady a dokumentuje na papír. S přípravou první knihy mu pomáhá jeho otec Jan Hait, který texty přepisuje a připravuje k tisku. Pro její vydání a zveřejnění se nejvíce zasluhuje jeho dlouholetá kamarádka Renata Nikolaiová, která ho v tvorbě i nadále podporuje. Díky ní se první knihy dostávají na pulty znojemských knihkupectví, básně otiskují v novinách a veřejně se přednášejí. Ve třetí knize s bílými deskami najdete vedle básní také ilustrace, o které se zasloužila Petra Štěpánková.
První kniha PSÁNO ŽIVOTEM.. vychází v srpnu 2010, kde na 216ti stranách je 120 básní. Pro zájem přátel začíná psát další knihu, která vychází po 6 ti měsících a je vydána v únoru 2011, v den otcových narozenin. Pod názvem ODRAZ ŽIVOTA.. se ukrývá na 206ti stranách 102 básní. Jeho tvorba neustává. V dalším roce dopisuje a vydává sbírku CESTA ŽIVOTEM.. Vychází 20. 12. 2012 a obsahuje 87 básní na 182 stranách.
Většinu témat tvoří milostná poezie. Jak už názvy napovídají, témata se mj. dotýkají různých životních událostí. Některé básně jsou věnovány lidem, dle jejich skutečných událostí v životě. S každou sbírkou se čtenář ztotožní a v každé najde kousek svého životního příběhu. V poslední době se knihy těší stále větší oblibě nejen v Čechách, ale i na Slovensku. Dle slov svých čtenářů sbírky duševně pomáhají a dodávají sílu v dnešní nelehké době. Tento impuls byl zásadní pro tvorbu právě třetí sbírky. V současné době se ?pomoc? snaží autor rozšířit i do oblasti dobročinných organizací, které pomáhají např. dětem, a to ziskem z prodeje těchto knih. Vše je ale teprve v jednání a na začátku.
Dnes autor žije nedaleko Znojma, v malé vesničce, a k jeho koníčkům kromě psaní, patří také jízda na silném motocyklu..

Zpět na seznam autorů

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56332)
Poezie (58178)
Fotografie (56377)
Přírodní medicína (55402)
Komiksy (56221)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8545202