Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace

Ostatní služby I.

2.10.2011

Korekturní práce

Vážení autoři, dovolili jsme si pro vás připravit doplňující služby, které Vám pomohou vydat vaší knihu, zlepšit její kvalitu a případný prodej. Postupně na našich stránkách zveřejníme jednotlivé úkony. Jakékoliv dotazy rádi zodpovíme na emailu nebo telefonicky. Děkujeme vám za vaši neutuchající přízeň.
KOREKTURNÍ PRÁCE
Jednou z častých degradací literárních děl je špatný pravopis, slovosled, stylistika a ostatní gramatické chyby. Občas jinak zdařilé knihy ?hyzdí? mnoho chyb. Opravy samotným autorem, nebo automatickým programem nemohou ani zdaleka "vychytat" většinu chyb. Řešením občas bývá, že autoři dávají přečíst texty svým známým a příbuzným. Ti se však většinou věnují samotnému ději a mohou tak přehlédnout i zásadní nedostatky.
NF proto nabízí profesionální korektorské služby.
Po zaslání textu jej naši korektoři přečtou a opraví gramatiku, slovosled, překlepy a jiné chyby (netýká se odborného textu). Doba potřebná na provedení korektury je dle rozsahu 5 až 7 dnů. V ceně je započítán zaslaný soubor .pdf, kde jsou opravy vyznačeny.
Můžete využít dva způsoby provedení korektury textů:

Klasická korektura:
Pokud jste si vědomi většího množství chyb ve Vašem díle, využijete klasické provedení korektury. Zde se počítá cena podle množství textu. Jednotkou je normostrana (NS), což je 1800 znaků včetně mezer. Kolik obsahuje znaků text Vaší knihy, zjistíte snadno například ve Wordu, kde tento údaj najdete: ve starších verzích: Soubor/Vlastnosti/ Statistické údaje/ Počet znaků s mezerami, nebo v novějších verzích: Revize/Kontrola pravopisu/Počet slov. Poté stačí vydělit číslem 1800 a dostanete počet normostran.
- cena za NS je 33,- Kč vč. DPH

Nová forma korektur jen v NF:
Díky spolupráci se stovkami autorů jsme vytvořili novou formu účtování za korektorské činnosti. Hodně autorů má text přečtený a opravený téměř k dokonalosti. Tak proč by měl ještě platit další peníze navíc? Přicházíme tedy s kompromisním a výhodným řešením. Plaťte jen za skutečně provedené opravy! Princip je jednoduchý: zaplatíte nám jen za to, co opravíme plus malý paušál.
Ceny jsme pro tento nový druh účtování stanovili do konce roku 2011 takto:
- cena za opravenou 1 chybu - 1,50 Kč vč. DPH
- paušál za jednu knihu - 650,- Kč vč. DPH

Archiv článků

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56325)
Poezie (58170)
Fotografie (56369)
Přírodní medicína (55395)
Komiksy (56212)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8544638