Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Moje chemická duše

Moje chemická duše
Název:Moje chemická duše
Autor:Severova Ingrid
Nakladatelství:Nová forma
Rok vydání2012
ŽánrRomán
ISBN978-80-7453-190-3
Počet stran331
Jazykčeský
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena270,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Toho dne byl nádhernej, teplej večer. Šli jsme se trošku projít po Paříži, na druhým břehu už jsem nebyl, ani nepamatuju... Vydali jsme se kolem nemocnice na Austerlitz a pak k řece. Na nábřeží jsme se opřeli o zábradlí a ubalili si špeka. Zahulili jsme si, pak jsme se objali a s úsměvem pozorovali lodě, holuby, červánky na nebi a jejich odraz v řece a v oknech budov. Pozorovali jsme, jak se pomalu rozsvěcují pouliční lampy a poslouchali zvuky velkoměsta, v kterejch jsme se úplně ztráceli...
Kolem devátý hodiny už začal ve městě panovat čilej ruch. Noční život se rozjížděl na plný koule. Nechtělo se nám ještě jít domů, tak jsme se šli podívat na Notre-Dame, nic lepšího nás nenapadlo. Vešli jsme dovnitř. Jak tam tak všude hořely ty svíčky, tak to Alex nějak dostalo. Pevně se mě chytla za ruku. Sedli jsme si do lavice. Všude byla spousta lidí a já se rozhlížel kolem. Dejchalo tam na mě z každýho kouta něco posvátnýho... Podíval jsem se na Alex, jak si stírá prstem slzy a objal ji. Věděl jsem, na co asi myslí a jak jí je. Mně bylo totiž dost podobně.
Vždycky jsem svým způsobem věřil v Boha, ale většinu času jsem ho nenáviděl. Teď jsem zavřel oči a prosil ho, ať nám pomůže...

Informace o knize:

Tento román je určen pro kteroukoli věkovou skupinu, zvláště pak pro mladé lidi, kterým by mohl poskytnout odstrašující příklad toho, jak NEVÉST svůj život.
Příběh se odehrává v Paříži koncem devadesátých let a začátkem tohoto tisíciletí. Jeho hlavním protagonistou je Christophe Nortain - kluk, žijící na pařížské periferii.
Čtenář se dostává do Christopheovy hlavy už v jeho jedenácti letech, kdy nám začíná odkrývat své zážitky, které by většina z nás jistě oželela. Zážitky, na které by nejradši zapomněl...
Tyto a jiné životní zkušenosti ho postupem času přivádějí k trnité cestě přímo do pekla drogové závislosti, kterou se snaží, ale i nesnaží překonávat, které se poddává jenom proto, aby s ní pak mohl bojovat doslova na život a na smrt.
Podaří se Chrisovi a jeho přátelům překonat závislost na heroinu a svoje chemií nasáklé tělo a duši opět uvézt do použitelného stavu?
Nebo se drogama nechá úplně pohltit a příběh jeho života skončí nešťastně? A bude to mít vlastně všechno nakonec nějaký smysl?
To vše se dozvíme z tohoto příběhu. Příběhu člověka, jehož život se podobá jízdě na horské dráze a proto můžeme očekávat spoustu zvratů, napětí, ale taky lásku, humor a určitou životní sebeironii hlavního hrdiny, která do téhle ostré chemické omáčky dodává to správné koření...


Odkaz na dílo a informace o autorce najdete zde:
http://www.piste-povidky.cz/profil/ingridS


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55846)
Poezie (57690)
Fotografie (55882)
Přírodní medicína (54964)
Komiksy (55830)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513561