Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Rok 2012 tajemství matky Země

Rok 2012 tajemství matky Země
Název:Rok 2012 tajemství matky Země
Autor:Sládková Zdeňka
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2011
ŽánrTajemství a záhady
ISBN978-80-7453-137-8
Počet stran111
Jazykčeský
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátB5 – formát 182x257 mm
Cena150,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Mayové střední Ameriky
Mayové obývali střední Ameriku, byli to tehdy první obyvatelé Ameriky, patřily mezi ty nejvyspělejší. Stavěli pyramidy , chrámy, svatyně. Mezi nádherné můžeme považovat pyramidy v Teotihuacánu. Pověsti praví, že je tu vystavěli obři. Opravdu se po celém světě,našli kostry lidí, kteří byli vysocí od 10 do 35 m. Je to nevysvětlitelné, ale je to fakt. Tehotihuánští obři jak se jim říká, vyzdvihli v tomto městě do výšky která je srovnatelná s naší Petřínskou věží, pyramidu Slunce. Ta měří v odvodu více než tisíc metrů a proti ní se vypíná pyramida Měsíce. Vedle ní se nachází další pyramida Quetzalcoatlova. Ta je ozdobena hlavou opeřeného hada.
Mužům se někdy říkalo,Olmékové a jaguáří muži a také pojmenovali po nich, město jaguárů. Toto město se jmenuje La Venta. Má svou pyramidu,která je zasvěčena jaguárovi. Nefritové sošky které zde byli nalezení, uctívají jaguára. Prostě tu vše připomíná toto zvíře.
Ráda bych tu Mayové představila nejdříve jako indiání, kteří milovali život, ctili bohové a ctili smrt. Uměli stavět pyramidy, svatyně, neznali však kovy, protože Yucatán, země kterou obývali je chudý na kovy. Pracovali s kameným dlátem. Proto stavby po nich zanechané jsou mimořádné. Pyramidy stavěli tak , aby z nich mohli neustále sledovat hvězdnou oblohu. Každý den je zaznamenám a vytesán do pyramid, můžeme tedy se zpětnou vazbou sledovat vše,co se tehdy dělo.
Mayské umění a jejich astrologické výpočty měli svou číselnou řadu. Mayové znali v tehdejší době i nulu a používali ji s úspěchem. Nejvíce se používalo číslování do dvaceti. Dvacítka byla základ. Jejich číslovky se skládají z teček a čárek. Je zajímavé že my používáme jen desetinný systém. Mayové používali v jejich době již dvacetinný systém. Používali tedy mnohem vyšší čísla než my. Také jejich zemědělství bylo na úrovni. Měli až dvěstě druhů brambor, několik druhů kukuřice,léčivé a pálivé chili papričky,avokáda, dýně, také jejich systém zavlažování byl důmyslně propracován. Uměli dopravit vodu až na neneschůdnější kopec.

Slunce a jeho vliv na nás

Abychom pochopili proroctví a jeho význam, musíme znát více okruhů. Tím dalším důležitým je Slunce.
Slunce je jedinou naší hvězdou sluneční soustavy, má v průměru 1 milion kilometrů. Slunce je obrovská koule horkého plazmatu skládající se z vodíku a hélia, zahřátých na milión stupňů. Je to koule, která vyzařuje do okolí nepředstavitelné množství energie.
Od Země je vzdálená 150 miliónů kilometrů a může se stát, že nám neublíží, byť bylo potvrzeno, že při erupcích Slunce, kdy na nás chrlí množství energie, zastihli erupce od Slunce, Zemi již za několik hodin. Největší odborníci předpokládají nárust Sluneční aktivity v roce 2011 a roce 2012.
Máme se bát? V jedné vteřině, vyprodukuje Slunce více energie, než lidská populace vyprodukovala za celou dobu. Je až neuvěřitelné, že takto září již několik miliard let. Slunce je poháněno jadernou fůzí, kterou si samo produkuje.
Víte, že jedna Sluneční erupce je milión jaderných bomb, které vybuchnou na Zemi?

Slunce a jeho erupce zapříčiňuje zemětřesení u nás. Erupce mohou také vyvolat Sluneční tsunami. Vlny plasmy se v Sluneční atmosféře pohybují přes 1 milión kilometrů za hodinu. Víte, že tyto vymrštěné mraky nabitých částic jsou velké jako Mount Everest? Erupce a tsunami Slunce, mohou tento i rok příští zcela spálit satelity které jsou okolo Země. Mocné bouře dokáží ovlivnit i naše magnetické pole, které není tak silné jak se zdá.
Bouře proniká hlavně na severu a jihu naší země. Polární záře nejsou nic jiného než odezva na Sluneční erupci. Pokud je zelená nebo červená, je v záři více molekul kyslíku, pokud má barvy růžové, modré a fialové je v ní více dusíku.
V roce 1859 napadla Zemi tak silná bouře, kdy shořelo všude tehdy jen telegrafní vedení, ale co v dnešní době?? to by mělo zničující vliv. Na komunikace by to mělo efekt spalující. S největší pravděpodobností by to zdevastovalo naše technologie. Představte si , že to zničí satelity, které jsou nositelé komunikací, zničí to energetické rozvodny, jaký by to mělo dopad na dnešní vyspělou civilizaci, která si nedokáže bez elektřiny poradit.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55845)
Poezie (57690)
Fotografie (55881)
Přírodní medicína (54963)
Komiksy (55830)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513481