Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Stručná historie dobytí Pluta

Název:Stručná historie dobytí Pluta
Autor:Mls Ivan
Nakladatelství:Nová forma
Rok vydání2009
ŽánrSci-fi
Počet stran480
Jazykčeština
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena308,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Taková divná válka

Ten voják si myslel, že je dokonale maskovaný. Jeho přesvědčení mu vydrželo celý život, přesněji řečeno oněch deset vteřin, než ho mezi popelnicemi před domem číslo 18 ve Větrná ulici spolehlivě identifikoval bezpilotní stratosférický letoun a nasměroval na něj automatickou miniraketu. Voják se v mžiku proměnil v ekologicky nezávadný aerosol a hromádku strusky.
?Fuj, to jsem se ale lekla,? uskočila od popelnic paní Kopačková z pátého patra, která se právě kolem vracela z nákupu potravin pro svého obézního kapesního dobrmana. Záblesk ji na malý okamžik oslnil a tepelná vlna, zřejmě nedopatřením poněkud rozostřená, jí žhavě dechla do tváře. Tašku s nákupem ale nepustila, jenom si odplivla a pokračovala ke vchodu do domu. ?To by náš?? vyklonila se z balkónu v prvním patře paní Bolechová, jejímž koníčkem bylo sbírat informace o všech obyvatelích domu a rychle je bezúplatně šířit dál ve vlastní cover verzi.
?Jak to mám asi vědět,? zvedla zrak od země paní Kopačková, ?já se v tom nevyznám. Američan, Číňan, Arab nebo Slovák, když na sebe hodí tyhle maskáče, tak jsou všichni stejný. ?Ale možná že to byl taky Brazilec. V televizi včera večer říkali, že prej teď hodně vyhrávají Brazilci.?
?Nesmysl,? opřela se paní Bolechová pohodlně o rezaté zábradlí balkonu, ?ráno říkali v rádiu, že teď mají navrch naši...?
?Ten na Čecha nevypadal,? zavrtěla paní Kopačková odmítavě hlavou a volnou levačkou začala v tašce lovit klíče od domu, ?už jste zažila, aby se Čech nechal takhle blbě trefit?? Na delší besedu evidentně neměla náladu. Řekla názor a šla - paní Bolechová už stejně měla svůj a přesvědčovat ji o opaku by bylo stejně zbytečné, jako nutit disgrafika k úhlednému vyplnění žádosti o  přijetí na místo zapisovatele u soudu.
Dopoledne na sídlišti bylo celkem klidné.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55845)
Poezie (57690)
Fotografie (55881)
Přírodní medicína (54964)
Komiksy (55830)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513520