Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Druhá výprava na planetu Čtyřka

Název:Druhá výprava na planetu Čtyřka
Autor:Mls Ivan
Nakladatelství:Nová forma
Rok vydání2010
ŽánrSci-fi
Počet stran175
Jazykčeština
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena185,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Dálnice



Veřejná teleportační kabina v Dolním Třeboníně se modrofialově rozblikala. ?Hele, to bude nějakej papaláš,? strčila babka Marková loktem do sousedky Votavové. Obě ženy se právě vracely z nákupu, každá za sebou táhla osvědčenou kolečkovou tašku přecpanou k prasknutí. Zásobovací teleporty hned po ránu zahltily provozní sklady místního Kauflidlu novým zbožím, a tak management marketu operativně vyhlásil dopoledne akčních cen. Místní penzisté takovému volání nikdy neodolali.
?Kdyby to ještě trochu zakouřilo a zasmrdělo, tak bych řekla klidně i Satanáš,? poznamenala Votavová. Obě ženy se zastavily. U teleportační kabiny už stáli dva urostlí ramenatí muži, kteří si ostře prohlíželi okolí. ?Ten blonďák vypadá jako mladej Procházka, když si minulej tejden nacpal v Kaufáči pod kabát do podpaží mražený kuře a láhev vodky a myslel, že projde přes samoobslužnou pokladnu,? zhodnotila Votavová jednoho z mužů, který ale evidentně držel ruce od těla z úplně jiného důvodu.
Dveře transportní teleportační kabiny se otevřely a na chodník vyšel menší muž v dobře padnoucím tmavém obleku. Pravou rukou si upravil uzel na kravatě, povytáhl manžety košile ze saka a pak pokynul hlídkující dvojici, aby poodstoupila.
Kabina teď už neblikala, jen tiše vrněla ve standardním neprominentním režimu. Vycházeli z ní muži v dokonale padnoucích oblecích a ženy v elegantních kostýmcích. Trochu lehkých s ohledem na pokročilý podzimní čas.
Babka Marková se pohodlně zapřela o držadlo své tašky a zacvakla brzdu na kolečkách, aby jí opora neujela pod rukou. Něco takového se v Dolním Třeboníně nevidí každý den. ?Ten první ? to je nějakej ministr, že jo??
?Co asi myslíš,? řekla Votavová, ?že by někdo z kraje měl exkluzivní transportní práva? Jasně ? přijel stříhat pásku na tý naší slavný dálnici... Ministr dopravy je to.?
?Už bylo na čase,? poznamenala Marková. ?Můj starej říkal, že ta dálnice stejně houby vydrží, teď v listopadu už byly mrazíky a voni tam asfaltovali jako o život, aby to nahonem stihli. To bude kvalita...?
?Tak copak nám dělá naše zpravodajská ústředna?? ozval se ženám za zády veselý hlas.
(...)


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55840)
Poezie (57689)
Fotografie (55880)
Přírodní medicína (54961)
Komiksy (55827)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513395