Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Princezny a koloběžka

Princezny a koloběžka
Název:Princezny a koloběžka
Autor:Tvrdá Alena
Nakladatelství:Nová Forma,s.r.o.
Rok vydání2012
ŽánrDětská literatura
ISBN978-80-7453-280-1
Počet stran58
Vazba tvrdá – lepená vazba s tuhými deskami a laminací
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena261,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Vrch Hard


Na dnešní výlet princeznička Christýnka úplně zapomněla. Zašla si do zámecké věže, kde si hrála na princeznu.Jak je krásná princezna, která je uvězněná ve věži a čeká, až ji přijde zachránit krásný, mladý princ.

Vysoký, statný, černovlasý mladík. Oblečený v brokátovém šatu blankytně modré barvy. Na rukou bílé rukavice ozdobené velkým prstenem s červeným kamenem na pravém prsteníčku. Se šavlí za pasem, s obrovským kloboukem s dlouhým pavím pérem. Princeznička si představovala, jak si ji odveze v krásném, bílém, pozlaceném kočáře do svého království.


Čekání si zpestřila hraním s opičkou jménem Bublinka a s dvěma kočičkami. Jedna se jmenovala Manka a na druhou kočičku volala Sinka. Všechna zvířátka

byla jemně plyšová. Kočičky zlobily opičku a opička, zas na oplátku škádlila kočičky. Princezna, zvířátka občas posadila na jednu stranu lavice

ve věži, pak je zas přesadila do kouta. A tak pořád do kola.


Ve věži bylo příjemně, teploučko a princeznička Christýnka vůbec nevnímala čas. Koloběžka už netrpělivě zvonila ?Cinkcink?.

Přišla jen princeznička Lucinka. Obě čekaly a princezna Christýnka pořád nikde. Stále byla zabraná do hry se zvířátky a čekáním na krásného prince.

Opět koloběžka zazvonila ?Cinkcink?. Ale princezničce Christýnce se zdálo, že slyší řinčení ostruch na vysokých botách svého vysněného prince, jak pomalu vystupuje po schodech do věže.>

?Cinkcink? to nejsou ostruhy, došlo princezně. To byla koloběžka. ?Já zapomněla? řekla princezna a už utíkala po schodech dolů, jak o závod.


Tak se konečně dočkala koloběžka i princezna Lucinka. Už byly všechny a mohly vyrazit za dalším dobrodružstvím.


Nasedly na koloběžku, ?Cinkcink? a už se rozjely. Projely parkem, zabočily doleva za rybníky a vydaly se vzhůru do kopce. Cesta ubíhala rychle. A už byly všechny tři na vrcholku nad městem.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56330)
Poezie (58176)
Fotografie (56375)
Přírodní medicína (55401)
Komiksy (56220)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8544952