Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Princezny a koloběžka

Princezny a koloběžka
Název:Princezny a koloběžka
Autor:Tvrdá Alena
Nakladatelství:Nová Forma,s.r.o.
Rok vydání2012
ŽánrDětská literatura
ISBN978-80-7453-280-1
Počet stran58
Vazba tvrdá – lepená vazba s tuhými deskami a laminací
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena261,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Vrch Hard


Na dnešní výlet princeznička Christýnka úplně zapomněla. Zašla si do zámecké věže, kde si hrála na princeznu.Jak je krásná princezna, která je uvězněná ve věži a čeká, až ji přijde zachránit krásný, mladý princ.

Vysoký, statný, černovlasý mladík. Oblečený v brokátovém šatu blankytně modré barvy. Na rukou bílé rukavice ozdobené velkým prstenem s červeným kamenem na pravém prsteníčku. Se šavlí za pasem, s obrovským kloboukem s dlouhým pavím pérem. Princeznička si představovala, jak si ji odveze v krásném, bílém, pozlaceném kočáře do svého království.


Čekání si zpestřila hraním s opičkou jménem Bublinka a s dvěma kočičkami. Jedna se jmenovala Manka a na druhou kočičku volala Sinka. Všechna zvířátka

byla jemně plyšová. Kočičky zlobily opičku a opička, zas na oplátku škádlila kočičky. Princezna, zvířátka občas posadila na jednu stranu lavice

ve věži, pak je zas přesadila do kouta. A tak pořád do kola.


Ve věži bylo příjemně, teploučko a princeznička Christýnka vůbec nevnímala čas. Koloběžka už netrpělivě zvonila ?Cinkcink?.

Přišla jen princeznička Lucinka. Obě čekaly a princezna Christýnka pořád nikde. Stále byla zabraná do hry se zvířátky a čekáním na krásného prince.

Opět koloběžka zazvonila ?Cinkcink?. Ale princezničce Christýnce se zdálo, že slyší řinčení ostruch na vysokých botách svého vysněného prince, jak pomalu vystupuje po schodech do věže.>

?Cinkcink? to nejsou ostruhy, došlo princezně. To byla koloběžka. ?Já zapomněla? řekla princezna a už utíkala po schodech dolů, jak o závod.


Tak se konečně dočkala koloběžka i princezna Lucinka. Už byly všechny a mohly vyrazit za dalším dobrodružstvím.


Nasedly na koloběžku, ?Cinkcink? a už se rozjely. Projely parkem, zabočily doleva za rybníky a vydaly se vzhůru do kopce. Cesta ubíhala rychle. A už byly všechny tři na vrcholku nad městem.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55847)
Poezie (57692)
Fotografie (55882)
Přírodní medicína (54967)
Komiksy (55832)

V této anketě jste již hlasoval.

Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513715