Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Pýcha a předsudek po česku

Pýcha a předsudek po česku
Název:Pýcha a předsudek po česku
Autor:Winterová Helena
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2014
ŽánrRomán
ISBN978-80-7453-503-1
Počet stran200
Jazykčeština
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena151,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Z myšlenek ho vytrhl její hlas, když se k němu náhle otočila a zeptala se:
?Kde bydlíte, Alexi??
Škytl a zmateně vykoktal svou adresu.
Otočila se k řidiči a řekla mu, aby tam zajel.
Nejprve chtěl namítnout něco v tom smyslu, že by bylo lepší zajet nejdříve k ní, aby měl jistotu, že se dostala v pořádku domů, ale vzápětí mu došlo, že si Helena nejspíš nepřeje, aby věděl, kde bydlí. Tak se jen rezignovaně opřel, díval se před sebe a mlčel. Nechtěl jí přidělávat další starosti.
Jenže v první řadě byl muž a ten večer navíc poměrně opilý. Najednou mu před očima vyvstala neuvěřitelně živá představa nahé Heleny s ručníkem v ruce. Křečovitě sevřel pás, kterým byl připoutaný. Tentokrát neměl dost sebekázně, aby tu myšlenku zastavil. Nadechl se, hlasitě škytl a podíval se jí na nohy. Bože, co to dělám. Vzpamatuj se Alexi! Pokáral se v duchu. Vždyť já už se jí ani nedivím, že se mě chce co nejdřív zbavit. Navíc dneska musí mít všech chlapů až po krk. Myšlenky se mu znovu vymkly kontrole a nechaly rozum daleko za sebou. Tak nádherné nohy v životě neviděl. A ty její rty. Jak rád by je znovu políbil. Pootevřel ústa a přivřel oči, při představě, že ji právě líbá. Ze snění ho vytrhlo jeho vlastní hlasité škytnutí. Rychle si zakryl rukou ústa a pohlédl na ni. Čekal, že odvrátí hlavu jako tehdy v tom taxíku v Paříži. Tehdy bylo evidentní, že jí jeho pozornost nebyla příjemná. Mýlil se, hlavu měla otočenou k němu a dívala se mu do očí. Ve tváři měla zvláštní výraz, takový jaký u ní ještě nikdy předtím neviděl. Začalo pršet. Déšť bubnoval zvenku do oken a postupně sílil.
Taxi zastavilo před jeho domem. Podíval se na ni a přemýšlel, co by měl říct, čím by ji měl povzbudit, dřív než se rozloučí.
Překvapeně se díval, jak si Helena odepíná pás, platí taxikáři a vystupuje z auta. Jako ve snu otevřel dveře a vystoupil.
Taxík odjel. Stáli proti sobě na chodníku a zkoumavě se na sebe dívali. Byl dokonale zmatený, vůbec nechápal, co se děje. Během chvíle byli úplně zmáčení. Nemohl od ní odtrhnout oči a nohy ho neposlouchaly. Točila se mu hlava a znovu začal škytat. Připadalo mu, že je ještě opilejší, než když z klubu odcházel. Vzala ho za ruku a pomalu ho vedla k vrátkům do zahrady. Bylo otevřeno. Zahrada byla velká, chvíli trvalo, než došli k domu. Sáhl do kapsy a vytáhl klíče. Celou tu dobu z ní nespustil oči. Snažil se strčit klíč do zámku, ale pokaždé škytl a nedokázal se strefit. Dotkla se jeho prstů a společně zastrčili klíč do zámku.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56333)
Poezie (58179)
Fotografie (56380)
Přírodní medicína (55404)
Komiksy (56225)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8545398