Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Setkání s duší a Deník Modrého Anděla

Setkání s duší  a Deník Modrého Anděla
Název:Setkání s duší a Deník Modrého Anděla
Autor:Bernadeta Marie
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2016
ŽánrPoezie
ISBN978-80-7453-513-4
Počet stran403
Jazykčeština
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA4 – formát 210x297 mm
Cena419,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Anotace ke knize



"Setkání s duší a Deník Modrého Anděla" :







Duše







Chtěla bych říci těm, kdo to netuší, že v sobě máme každý živoucí světlo - duši. Jednou až přijde čas a naše tělo zemře, budeme muset svou duši odevzdat. Co v duši budeme mít? Zda světlo v nás v hodině smrti plamenem lásky bude hořet? Tělo je pouze pomíjivým vyjádřením duše v hmotě a jeho existence ve viditelné formě má v lidské podobě začátek i konec. Začátkem všeho v nás je Láska, která vychází z Kristova srdce a konec zas proniká námi jako očistný oheň, který se pro nás vrátí z Nebe, aby nás uchvátil zpět, odkud nás ještě před početím přivedla Láska na Zem. Je čas konce Světa. Hmota už nemá moc nad životem. Všechno je v rukách duše, která touží projevit vše v čase života na Zemi jen a pouze skrze Lásku, která je ohněm, co nepomíjí a všechno živé uprostřed plamene v srdci Beránkově udržuje i v hmotě, abychom my lidé a všechno kolem nás, směli žít věčně. Snažím se uchopit poznání o skrytých tajemstvích skrz vlastní pocity vytvářím myšlenky, co jako prožitky vkládá má duše do písní. Vše ve mně spustila Láska, a tak o ní píšu prostě, jak ke mně přišla, jak se s ní setkávám a skrze Lásku vnímám vše, miluji v lidech duše, o lásce jsou mé písně.



Z doslovu:



Každý člověk si může vybrat v mých slovech něco pěkného pro sebe, doufám, má práce je otiskem mého nitra a mé duše, impulzem mi byla Láska, která trvá a ta nechť je mým věčným kritikem i soudcem, neboť láska je trpělivá, odpouští vše a nehledí zpět, přítelem je vždy ten, kdo s námi zůstane i v čas nezdaru a těžkých zkoušek, jen přítel plný Lásky nás nikdy neopustí, tak toužím žít ve spojení s milovanou duší i s těmi všemi, ve kterých nacházím porozumění pro to, co sama v sobě cítím a tak se vyjadřuji prostě jako básník a splývám v jedno s těmi, kteří má slova slyší a je přijímají do svých duší







S láskou Marie Bernadeta, Modrý Anděl







Poznámka autorky:



Vzhledem k obsáhlým textům a možnostem nakladatele jsem musela knihu ?Setkání s duší a Deník Modrého Anděla? rozdělit do dvou knih, tato první kniha se skládá z 1. a 2. dílu, tj. I. díl - Setkání s duší a II. díl - Deník Modrého Anděla, v knize druhé bude díl 3., 4. a 5., tj. III. díl - Hrady ze slov, IV. díl - Květinové variace a V.díl - Sbírky písní z duše.







Souvislosti







Jak dobrati se k pravdě člověk smí? Pohlédnout do hmoty v souvislostech! Bez vnitřní konstrukce, kterou očima pouze nelze spatřit, nebyl by viditelný obal. Přemítám nad tím, že tyhle souvislosti o zákonech stavby hmoty nám ukazují na pravdy všechny vnitřní. Bez prvotní myšlenky nevznikne nic jen vzduchoprázdno je přítomno ve vesmíru, kde nedošlo k zázraku zrození Slova. Slovo však bylo na počátku. Myšlenka živá vždy skrze Lásku probouzí život. A proto na Zemi vše viditelné vždy svědčí o vnitřních souvislostech, které jsou ale skryté v hmotě, aby to cenné směli najít jen ti, co Lásky si váží.







Věnování: Tobě Milý, věřím, že všechno dává v životě smysl a i když se něco jeví jako nesmysl, v Božích očích to jistě nějaký smysl má. Nic není na světě bez příčiny. Všechno má kořeny v nás i v Nebi. Všechno je dávno propojeno Nic nežije samo od sebe. Bůh je ta příčina všeho a on je Láska. Tak všechno, co se stalo, co vyřčeno bylo,náš Pán bez přestání na kříži svém nese za nás za všechny. Já věřím, že Ježíš je Beránek svatý, mé srdce s Jeho srdcem na kříži krvácí a bolí mě probodené ruce, čas nesnází. Všechno se v životě mém denně opakuje. Můj život je taky kříž, ta cesta na Golgotu, bolest a ukřižování, bolest a smrt v jednom dni a každé ráno přichází zas nové vzkříšení. Každou noc umírám světu a každý den se znovu rodím blíž Kristu a blíže Bohu a o něco v srdci svém výš. Chci vzlétnout jednou až do Nebe, ty víš, že stále myslím na tebe a ze svého srdce tě, duše má milovaná, nikdy nevymažu.







Stručný obsah:







Setkání s duší (sbírka písní z duše) a Deník Modrého Anděla







napsala: Marie Bernadeta







Předmluva Autorka o sobě







Sbírka: Setkání s duší







Duše Souvislosti







Úvod Všem Věnování







1. kniha:







I. díl: Setkání s duší







II. díl: Deník Modrého Anděla







2. kniha:







III. díl: Hrady ze slov







IV. díl: Květinové variace







V. díl: Sbírky písní z duše


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (55839)
Poezie (57686)
Fotografie (55876)
Přírodní medicína (54959)
Komiksy (55825)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8513272