Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Proč Bišon? Protože PROSTĚ BIŠON.

Název:Proč Bišon? Protože PROSTĚ BIŠON.
Autor:Vébr Miroslav
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2022
ŽánrHumor
ISBN978-80-7612-410-3
Počet stran212
Jazykčesky
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena167,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
Oči bišonka jsou totiž zvláštní a nebojím se říct, že jsou až magické. Dívat se do očí psům zpříma se ve všech knihách a publikacích nedoporučuje.
Bišoni jsou (opět, dle mého soudu) výjimkou, která potvrzuje pravidlo.
Psi většinou lidský pohled nesnesou a buď uhnou nebo zaútočí. To jsou jen vyčtené informace, protože jsem potkal v životě mnoho například \"krvežíznivých\" bulteriérů a do jednoho to byli roztomilí nemotorové a klauni.
A také jsem měl štěstí na bišonky, kteří mi svoji pozornost věnovali a dovolili mi dívat se jim do očí. A opět ačkoli... neznám bišonka, který by před přímým pohledem uhnul. Ne. Když se zadíváte do těch černých perel, propadnete se a cítíte, že jednáte s tvorem, který je po všech stránkách vysoko nad vámi. Ví přesně, co mu říkáte. Pokud přeci jen není váš pohled plně srozumitelný, bišonek naklání hlavinku tu vlevo, tu vpravo. To ale dělá jen proto, aby si dokonale vyladil přijímač.
Pátravým zvědavým pohledem se do vás bezostyšně dívá a vy se za chvilku cítíte jak nazí. Není mnoho věcí, které mu lze zatajit, ale protože má svoji kamarádskou letoru, lze ho oblafnout, a to se vám krutě vymstí formou výčitek svědomí.
Proč? Protože každým pohledem váš bišonek potvrzuje, že vám věří. Absolutně a bezvýhradně důvěřuje vám a všemu, co mu předkládáte.

Všechno, co řeknete si přeloží do své řeči a nic mu nečiní větší radost než možnost vás pobavit, rozesmát a udělat vám radost. Prosím, zpozorněte, zvlášť vy, kdo o bišonovi teprve uvažujete. Bišonek je od přírody přátelský a důvěřivý a vy si musíte vždy uvědomovat, jak s ním komunikujete a jestli to, co říkáte je pro něj uvěřitelná pravda.
Říkáte si, že přeháním? Vysvětlím a uvedu dva příklady. Posuďte sami...


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56344)
Poezie (58191)
Fotografie (56392)
Přírodní medicína (55411)
Komiksy (56237)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8546204