Vyhledávání
Přihlášení autora
Email
Heslo
Registrace


Knihy - Jack & Merick

Název:Jack & Merick (Pošuci z galaxie Real)
Autor:Březina Michal
Nakladatelství:Nová Forma
Rok vydání2010
ŽánrSci-fi
ISBN978-80-87313-70-1
Počet stran171
Jazykčeský
Vazba měkká – lepená (paperback) obálka 300g křída + laminace
FormátA5 – formát 148x210 mm
Cena162,-
E-shopwww.stahujknihy.cz

Ukázka z knihy
?Vážený pane,? oznámil doktor Merickovi, ?jestli chcete být zdravý jak řípa, musíte zůstat v klidu. Žádné vzruchy, žádné nepříjemné podněty, zkrátka nic, co by vám zvýšilo tlak. Žádnou čokoládu, žádné kafe, žádný alkohol, žádné cigarety? Pane Mericku? Pane Mericku, co to děláte?? Z doktorova těla stoupal ke stropu nasládlý kouř.

Merick popadl submentální hlásič na stole a zavolal sestru: ?Ksakru, odjistila se mi zbraň, pošlete sem novýho doktora.?

?Ano pane, jak si přejete,? řekla servilní holosestřička a zadala sérii vstupních kódů pro aktivaci dalšího androida. Měli jich plný sklad, protože vojáci na základně Yoko Ono měli nervy na dranc každý den. Převážně proto, že jim nešla karta.

?Vaše prostata se mi nelíbí, pane,? spustil nový doktor, když si načetl informace z čipu mrtvého kolegy. ?Ano, je nebezpečně blízko mozkové tkáně. Máte vysoký tlak a neurotické potíže. Měl byste změnit životosprávu.?

Merick seděl a šklebil se na doktora jako šimpanz na svého inseminátora. Celá ta prohlídka mu přišla přinejmenším zbytečná. Nechápal, proč se vůbec nechal přemluvit velitelem základny, aby si na prohlídku zašel. Možná má opravdu psychické problémy, možná že velitele opravdu naštvalo, když kvůli kartám vymazal z vojenské mapy civilní bar U šupáka. Možná, že má opravdu nervy na pochodu.

?Skutečně si pane Mericku myslíte, že život, který vedete, je ten správný? Měl byste se usadit, najít si nějakou pěknou humanoidku nebo něco takového, založit rodinu a psát blahopřání k narozeninám svým bývalým velitelům. Víte, co tím myslím??

Merick se zakabonil ještě víc a z hrdla mu vyskočilo neidentifikovatelné citoslovce. Vzpomněl si, že dostal chuť na flašku starého dobrého Loap-Lenského fazolového vína, které je k nerozeznání podobné původnímu vínu, i když se někteří vinaři přiklánějí k názoru, že je spíše k nerozeznání podobné vazelíně ředěné močkou s trochou chilli koření.

?Měl byste omezit některé potraviny jako je čokoláda, káva, alkohol?? Nedopověděl, protože se mu z latexových úst vyvalil nasládlý kouř.

?Měl bys omezit kecy,? řekl Merick, když si v rozčilení oblékal špinavou leteckou kombinézu a zastrkoval příruční bazuku za apartní vojenský opasek s raketkami.


Zpět na seznam knih

Anketa

Jaké byste uvítali edice našeho nakladatelství?
Cestopisy (56323)
Poezie (58167)
Fotografie (56363)
Přírodní medicína (55390)
Komiksy (56207)


Nové knihy

Absolute

A zase ten Charlie

Kvetoucí (k)věty


© 2024 Nová Forma s.r.o.
Publikování a šíření obsahu je bez souhlasu provozovatele zakázáno. | Nová Forma - nakladatelství | www.kniznieshop.cz
Počet návštěv: 8544126